Onze MVO initiatieven

Een inzet van alle dag

ONZE MVO INITIATIEVEN

Solidaire prullenmand met ELISE

Meerdere agentschappen van de groep hebben de recycling van hun prullenmanden toevertrouwd aan Elise. Elise is gespecialiseerd in het verzamelen, sorteren en nuttig toepassen van kantoorafval en heeft als bijzonderheid personen met een handicap of die moeilijk in het arbeidsproces geïntegreerd kunnen worden, in dienst te hebben.

agap2_rse_elise

agap2_rse_pieces-jaunes

Collectes en donaties

agap2 mobiliseert zijn teams. Sinds meerdere jaren zetten de agap-medewerkers zich lokaal in: voedselcollectes, inzamelen van geld en speelgoed, met maar een doel voor ogen: solidariteit.

Hedendaagse artiesten steunen

agap2 steunt hedendaagse artiesten bij hun creatie. Het is meer dan alleen steun, want met deze kunstwerken komt ook de mentaliteit van agap2 tot uitdrukking: een open mind, nieuwsgierigheid en de wens te delen. Het is een vernieuwende manier de menselijke ontplooiing vorm te geven door deze kunstwerken dagelijks te exposeren, zodat iedereen deze kan zien.

Meer weten over de inzet van agap2

agap2_rse_art_contemporain

agap2_rse_innovation_esstin

Innoverende projecten steunen

Sinds mei 2016 is agap2 partner van het Eco Motion Team, een team van studenten van de Ecole Supérieure des Sciences et Technologies de Nancy (ESSTIN) dat ieder jaar meedoet met de Shell Eco-marathon Europe. 

Deze competitie daagt studenten uit een op het gebied van energie-efficiëntie zo goed mogelijk presterend voertuig te ontwerpen, bouwen en besturen. De teams hebben als opdracht over meerdere dagen zoveel mogelijk kilometers af te leggen met zo min mogelijk brandstof.

 Meer weten over het Eco Motion Team 

Rennen voor het goede doel

De door het farmaceutisch concern Roche georganiseerde Roche Children Walk’s brengt ieder jaar tienduizenden werknemers van meer dan 100 sites van Roche wereldwijd bijeen. Het doel van deze wedren is geld op te halen voor behoeftige kinderen. agap2 Zwitserland doet hier aan mee!

De J.P. Morgan Challenge is een wereldwijde wedloop waaraan bedrijven en organisaties kunnen meedoen. Dankzij deze liefdadigheidsloop kunnen er sportieve projecten ontwikkeld worden voor jongeren met een handicap. Bravo voor agap2 Frankfurt die hieraan deelnam!

agap2_rse_course_jpmorgan