20 april 2017

Clément

agap2 laat me toe mijn loopbaanplan verder uit te bouwen, en dit doorheen verschillende opdrachten en bedrijven.

Hallo, ik ben Clément, ingenieur elektriciteit, ik ben 35. Ik werk al meer dan 3 jaar voor agap2 België in een chemische fabriek die verven produceert (zoals Levis en Trimetal) en heb 2 jaar als Project Manager gewerkt in de CAPEX dienst (investerings projecten).

Sinds mijn integratie in agap2 heb ik echt kunnen doorgroeien in technische en leidinggevende functie’s dankzij een diversiteit aan opdrachten die me zijn voorgesteld.

Wat ik leuk vind aan agap2 is de verscheidenheid aan taken en opdrachten (datacenter, kernenergie, chemische industrie, medische industrie, enz.), de beschikbaarheid van het agap2 team (werkgever, manager en HR) en hun reactievermogen ! agap2 laat me toe mijn loopbaanplan verder uit te bouwen, en dit doorheen verschillende opdrachten en bedrijven.

**

Vandaag zijn mijn taken als CAPEX project manager:

  • Definiëren van specificaties (installatie van een dampkap, bouw van een laadperron, verandering van pomp- en alarmsystemen, enz.)
  • Opzetten van een kostenraming (budget benodigde uren = interne timesheets van het bedrijf + de kosten van materiaal en prestatie’s van de onderaannemers)
  • Bepalen van de vraag naar investeringen
  • Eens akkoord, toewijzing van een budget
  • Keuze van de onderaannemers of leveranciers en planificatie
  • Toezicht op de site
  • Financiële Monitoring
  • Commissioning en receptie

Als hoofd van het ontwerpbureau, volgde ik de vooruitgang op voor een project bij Google voor 2 maanden (Het installeren van een busbar voor de lading van de servers). Vervolgens ben ik geëvolueerd naar de functie van technisch ingenieur om 2 project managers te helpen bij het onderzoek en de vooruitgang van de werken voor een ander project bij Google (installatie van een HVAC unit en alimentatie van noodgeneratoren). Mijn derde opdracht leidde me naar een project om een ​​deel van de Tihange kerncentrale upgrade te beheren. Ik moest de technische specificaties van het lastenboek beantwoorden.